Słodko-pikantna tortilla z kaszanką

Przepis
Składniki:
  • 1 opakowanie kaszanki grillowej 
    z wątróbką Grill House
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka miodu
  • 4 tortille


Sos:

  • 150 g jogurtu typu greckiego
  • 1 łyżeczka cynamonu


Dodatkowo:

  • gotowa tacka aluminiowa
  • folia aluminiowa 
Przygotowanie:

Wyjmujemy kaszankę z osłonki i kroimy na grube plastry. Jabłko i gruszkę kroimy w drobną kostkę, a cebulę w cienkie piórka.


W aluminiowej tacce układamy wszystkie składniki: kaszankę, owoce i cebulę. Całość delikatnie polewamy miodem i posypujemy majerankiem.
Zawijamy tackę i grillujemy przez 15–20 minut, aż składniki się podgrzeją, zmiękną, a smaki dobrze się połączą.


Gotowy farsz przekładamy do tortilli, ewentualnie dodajemy odrobinę miodu i oprószamy szczyptą cynamonu.


Tortillę zwijamy, owijamy folią i przypiekamy na grillu, aż ładnie się zarumieni.

Inne przepisy

Burger wołowy z warzywami

Szaszłyki z wołowiną i warzywami

Karkówka w tortilli z warzywami