
Przepis
Składniki:
- 1 opakowanie kaszanki grillowej
z wątróbką Grill House - 1 jabłko
- 1 gruszka
- 1 mała cebula
- 1 łyżka miodu
- 4 tortille
Sos:
- 150 g jogurtu typu greckiego
- 1 łyżeczka cynamonu
Dodatkowo:
- gotowa tacka aluminiowa
- folia aluminiowa
Przygotowanie:
Wyjmujemy kaszankę z osłonki i kroimy na grube plastry. Jabłko i gruszkę kroimy w drobną kostkę, a cebulę w cienkie piórka.
W aluminiowej tacce układamy wszystkie składniki: kaszankę, owoce i cebulę. Całość delikatnie polewamy miodem i posypujemy majerankiem.
Zawijamy tackę i grillujemy przez 15–20 minut, aż składniki się podgrzeją, zmiękną, a smaki dobrze się połączą.
Gotowy farsz przekładamy do tortilli, ewentualnie dodajemy odrobinę miodu i oprószamy szczyptą cynamonu.
Tortillę zwijamy, owijamy folią i przypiekamy na grillu, aż ładnie się zarumieni.
Inne przepisy