
Przepis
Składniki:
- 4 plastry karkówki Grill House
- 4 placki tortilli
- 1 opakowanie mixu sałat
- 1/2 ogórka zielonego
- 130 g pomidorków koktajlowych
- 1 papryczka chili (opcjonalnie)
Sos:
- 150 g jogurtu greckiego
- 1 ząbek czosnku (starty)
- 1 łyżeczka słodkiej papryki
- 1 łyżka posiekanej pietruszki
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Grillujemy karkówkę z obu stron, aż będzie rumiana i soczysta. W międzyczasie przygotowujemy sos, łącząc jogurt z czosnkiem, papryką, pietruszką oraz przyprawami.
Placki tortilli smarujemy przygotowanym sosem. Na każdy placek układamy garść sałaty, plasterki ogórka, pokrojone w połówki pomidorki oraz grillowaną karkówkę pokrojoną w cienkie paski. Opcjonalnie możemy dodać odrobinę papryczki chili.
Zawijamy tortillę ciasno w rulon, a następnie podgrillowujemy przez chwilę z obu stron, aby była chrupiąca.
Inne przepisy