Karkówka w tortilli z warzywami

Przepis
Składniki:
  • 4 plastry karkówki Grill House
  • 4 placki tortilli
  • 1 opakowanie mixu sałat
  • 1/2 ogórka zielonego
  • 130 g pomidorków koktajlowych
  • 1 papryczka chili (opcjonalnie)


Sos:

  • 150 g jogurtu greckiego
  • 1 ząbek czosnku (starty)
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • 1 łyżka posiekanej pietruszki
  • sól i pieprz do smaku 
Przygotowanie:

Grillujemy karkówkę z obu stron, aż będzie rumiana i soczysta. W międzyczasie przygotowujemy sos, łącząc jogurt z czosnkiem, papryką, pietruszką oraz przyprawami.

Placki tortilli smarujemy przygotowanym sosem. Na każdy placek układamy garść sałaty, plasterki ogórka, pokrojone w połówki pomidorki oraz grillowaną karkówkę pokrojoną w cienkie paski. Opcjonalnie możemy dodać odrobinę papryczki chili.


Zawijamy tortillę ciasno w rulon, a następnie podgrillowujemy przez chwilę z obu stron, aby była chrupiąca.

Inne przepisy

Szaszłyki z kiełbasą brocką

Soczyste szaszłyki z karkówki