Przepis
Składniki:
- 1 opakowanie steka z antrykotu Grill House
- 1 opakowanie boczku surowego wędzonego Sokołów
- 2 papryki żółte
- 2 papryki czerwone
- 1 cebula
- kilka sztuk suszonych śliwek
- patyczki do szaszłyków
Dressing:
- 1/2 opakowania hummusu z czarnuszką Z Gruntu Dobre
- 1 cytryna
- 20 ml wody (zimnej, najlepiej z lodem)
- kolendra
Przygotowanie:
Mięso kroimy na kostkę 2 x 2 cm, a warzywa na większe kawałki. Mięso i warzywa nabijamy na szaszłyki tak, by kawałki mięsa znajdowały się między warzywami.
Do hummusu dodajemy kilka kropel soku z cytryny i odrobinę wody. Dokładnie mieszamy, aż do uzyskania konsystencji dressingu. Na końcu dodajemy drobno posiekaną kolendrę.
Boczek surowy kroimy na mniejsze kawałki i owijamy nim suszone śliwki, które następnie nabijamy na końce szaszłyków. Szaszłyki grillujemy. Grillujemy także pozostałe warzywa, do momentu aż staną się miękkie.
Szaszłyki serwujemy z grillowanymi warzywami oraz dressingiem.
Inne przepisy