Przepis
Składniki:
- 1 opakowanie steka z antrykotu Grill House
- 1 pęczek szparagów
- 5 młodych ziemniaków
Masło czosnkowe:
- 1 kostka masła
- 3 ząbki czosnku
- 1 natka pietruszki
- sól
Sałatka:
- 1 czerwona cebula
- 1 żółta papryka
- 1 czerwona papryka
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 ogórka
- 1/2 awokado
- 1 natka pietruszki
- 1 pęczek szczypiorku
- 1 cytryna
- 1 papryka chili
- oliwa z oliwek lub olej
- sól, pieprz
Przygotowanie:
Ziemniaki i szparagi dokładnie myjemy i gotujemy przez około 5 minut. Po wyjęciu z wody ziemniaki kroimy na ćwiartki i wraz ze szparagami grillujemy od 1 do 3 minut, aż uzyskają miękkość.
Steka nacieramy oliwą i grillujemy z każdej strony, czas odmierzając aplikacją Stek Timer. Podczas grillowania doprawiamy solą i pieprzem.
Masło czosnkowe:
Miękkie masło mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem oraz natką pietruszki i doprawiamy solą do smaku.
Sałatka:
Paprykę, cebulę i awokado kroimy w drobną kostkę. Czosnek, szczypiorek oraz pietruszkę drobno siekamy. Warzywa skrapiamy sokiem z cytryny i oliwą, całość dokładnie mieszamy.
Steka oraz grillowane warzywa polewamy masłem czosnkowym i podajemy z przygotowaną sałatką.
Inne przepisy