Kiszka ziemniaczana w boczku

Przepis
Składniki:
  • 1 opakowanie kiszki ziemniaczanej Wędliny z Borów
  • 1 opakowanie boczku surowego wędzonego Sokołów
  • 500 g kapusty kiszonej
  • 1 cebula
  • olej
  • kminek
  • sól, pieprz


Dodatkowo: 

  • folia aluminiowa do zrobienia tacek 
    lub gotowa tacka aluminiowa
Przygotowanie:

Owijamy kiszkę ziemniaczaną dokładnie plastrami boczku. Grillujemy, aż boczek się zrumieni.


Do tacki z folii aluminiowej wkładamy kapustę kiszoną, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę, doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem, a następnie skrapiamy olejem.


Na warstwie kapusty układamy kiszkę ziemniaczaną i całość grillujemy jeszcze przez kilka minut, aż kapusta się zarumieni, a smaki się połączą.

Inne przepisy

Kaszanka z owocowym akcentem

Karkówka z grilla na sałatce

Szaszłyki z kiełbasą brocką