Kaszanka z owocowym akcentem

Przepis
Składniki:
  • 1 opakowanie kaszanki 
    grillowej z boczkiem Grill House
  • 1 jabłko
  • 1 gruszka
  • 1 mała cebula
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżeczka majeranku


Dodatkowo: 

  • folia aluminiowa do zrobienia tacek 
    lub gotowa tacka aluminiowa
Przygotowanie:

Wyjmujemy kaszankę z osłonki i kroimy na grube plastry. Jabłko i gruszkę kroimy w drobną kostkę, a cebulę w cienkie piórka.


W aluminiowej tacce układamy wszystkie składniki: kaszankę, owoce i cebulę. Całość skrapiamy miodem i oprószamy majerankiem. Następnie grillujemy przez 15–20 minut, aż składniki się podgrzeją, zmiękną i dobrze połączą smaki.


Podajemy bezpośrednio z tacki, na ciepło.

Inne przepisy

Karkówka z grilla na sałatce

Grillowane kiełbasy z sałatką

Burger meksykański