Przepis
Składniki:
- 1 opakowanie kiełbasy brockiej Grill House (ewentualnie: kiełbaski bałkańskie Grill House, roladki meksykańskie Grill House, boczek rolowany Grill House)
- 1 bagietka
- 3 pomidory
- 1 cebula
- 1 pęczek szczypiorku
- oliwa z oliwek
- sól, pieprz
Masło czosnkowe:
- 1 kostka masła
- 3 ząbki czosnku
- 1 natka pietruszki
- sól
Przygotowanie:
Miękkie masło mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem oraz natką pietruszki i odrobiną soli.
Kiełbasę nacinamy i grillujemy z każdej strony. Bagietkę kroimy, a następnie smarujemy masłem czosnkowym i grillujemy do zarumienienia.
Pomidory kroimy na ćwiartki, cebulę w piórka, dodajemy posiekany szczypiorek, polewamy oliwą i mieszamy.
Kiełbasę serwujemy z grillowaną bagietką oraz z sałatką z pomidorów. Smacznego!
Inne przepisy