
Przepis
Składniki:
- 4 plastry karkówki grillowej Grill House
Sałatka:
- 1/2 opakowania mixu sałat
- 1/2 opakowania rukoli
- 200 g pomidorków koktajlowych
- 1/2 ogórka zielonego
- 1 mała czerwona cebula
Sos:
- 1 opakowanie sera pleśniowego
- 330 g jogurtu typu greckiego
- 1 łyżka miodu
- sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Grillujemy karkówkę z obu stron, aż będzie rumiana i soczysta w środku. W międzyczasie układamy na talerzu sałatę, rukolę, pokrojone w połówki pomidorki, plasterki ogórka i cienko pokrojoną cebulę.
Ser pleśniowy rozgniatamy widelcem i łączymy z jogurtem oraz miodem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, a następnie polewamy nim przygotowaną sałatkę.
Zdejmujemy karkówkę z rusztu i kroimy w plastry, po czym układamy je na wierzchu sałatki. Całość dekorujemy odrobiną pokruszonego sera pleśniowego, aby podkreślić smak.
Inne przepisy