Burger meksykański

Przepis
Składniki:
  • 1 opakowanie burgera wołowego Grill House
  • 1 duża bułka
  • 1 awokado
  • 1/2 limonki
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 papryczki chili
  • 1 opakowanie nachosów
  • 1/2 jalapeno
  • sól, pieprz
Przygotowanie:

Z awokado usuwamy pestkę, dodajemy sok z limonki i rozdrabniamy widelcem. Mieszamy z drobno posiekanym czosnkiem, papryczką chili, solą i pieprzem. 

 

Burgera grillujemy po 3 minuty z każdej strony. Bułkę przekrojoną na pół rumienimy na grillu, a następnie smarujemy guacamole. Wewnątrz bułki układamy garść nachosów, burgera i kilka plasterków papryczki jalapeno. Serwujemy na ciepło.

Inne przepisy

Grillowane kiełbasy z sałatką

Szaszłyki z kiełbasą brocką