No to zaczynamy!
WYSTARCZY KILKA PROSTYCH KROKÓW, BY SPRZĘT DO GRILLOWANIA SŁUŻYŁ CI PRZEZ DŁUGI CZAS. DOWIEDZ SIĘ, W JAKI SPOSÓB ŁATWO I WYGODNIE MOŻESZ CZYŚCIĆ RUSZT I MISĘ GRILLA PO KAŻDYM UŻYCIU.
҉ ҉ ҉ ҉ ҉ ҉
1. Bezpośrednio po grillowaniu przetrzyj ruszt papierowym ręcznikiem lub wilgotną ściereczką. W ten sposób usuniesz resztki jedzenia i tłuszczu oraz zapobiegniesz ich zasychaniu.
2. Przygotuj akcesoria, takie jak: szczotka, gąbka, ściereczka, miska z wodą, ręcznik papierowy. Do czyszczenia możesz użyć sody oczyszczonej lub płynu do mycia naczyń z dodatkiem octu.
3. Zamocz ruszt, a następnie nałóż preparat czyszczący: papkę z sody oczyszczonej wymieszanej z ciepłą wodą lub mieszankę octu z wodą i płynem do mycia naczyń.
4. Odczekaj chwilę. Zamocz gąbkę w roztworze i przy pomocy szorstkiej strony wyczyść ruszt grilla. W przypadku cięższych zabrudzeń użyj szczotki. Po czyszczeniu spłucz kratkę czystą wodą.
5. Ścianki misy i inne elementy grilla umyj miękką stroną gąbki, używając wody z dodatkiem płynu do mycia naczyń, a następnie przemyj czystą, wilgotną ściereczką.
6. Po umyciu grilla od wewnętrznej i zewnętrznej strony, osusz wszystkie elementy za pomocą ręcznika papierowego.