To nie takie trudne!
KASZANKA TO ZNANY OD LAT, TRADYCYJNY PRZYSMAK POLSKIEJ KUCHNI. CHCESZ PRZYGOTOWAĆ PYSZNĄ KASZANKĘ Z GRILLA? ZWRÓĆ UWAGĘ NA KILKA SZCZEGÓŁÓW I POZNAJ SEKRETY MISTRZÓW!
1. DELIKATNA STRUKTURA
Ponieważ osłonka jest bardzo delikatna, a kaszanka po podgrzaniu zmienia strukturę na bardziej kremową, pamiętaj, że przed grillowaniem warto wykonać kilka nacięć. Zapobiegnie to powstawaniu pęknięć.
2. O, JAK SŁODKO!
Ilu fanów kaszanki, tyle sposobów jej przyrządzania. Jednym z faktów jest, że charakterystyczny smak kaszanki bardzo dobrze komponuje się ze słodkimi dodatkami, takimi jak żurawina, suszone śliwki, jabłka czy zeszklona cebulka. Możesz podkreślić szlachetny charakter kompozycji odrobiną sera camembert.
3. PATENT NA GRILLA
Aby zachować odpowiednią strukturę potrawy i ułatwić jej serwowanie, przed grillowaniem kaszankę wraz z dodatkami umieść w łódeczce wykonanej z folii aluminiowej. Dzięki temu smaki składników mogą się wzajemnie przenikać, tworząc aromatyczną i spójną całość. Czas grillowania: około 15 minut.
4. PRZYPRAWY I DODATKI
Smak kaszanki doskonale podkreślają też przyprawy, takie jak wędzona papryka i czosnek. Po upieczeniu można posypać potrawę szczypiorkiem oraz serwować z chlebem, w towarzystwie ćwikły, kiszonej kapusty, musztardy, keczupu lub chrzanu.